ALLMÄNA FRÅGOR OCH SVAR

För badtunnor och bastustugor är leveranstiden 1-9 veckor beroende på säsong och lagersaldo. Kontakta oss för exakt leveransdatum. För tillbehör som finns i lager, 3-7 vardagar.

Vi använder Schenker för våra transporter. Badtunnor och bastustugor levereras med lastbil dit du vill, var som helst i Norden. Bastustugor måste lyftas av lastbilen med lastmaskin, truck eller traktor, detta måste du själv ombesörja. Du kan också boka kranbil via oss (Schenker). Kontakta oss för mer information.

Mindre tillbehör skickas som vanliga paket och levereras till utlämningsställe nära dig.

För mindre paket, upp till 20 kilo har vi ett fast pris, 99 kr.

Fraktpriset för badtunnor och bastutunnor varierar kraftigt beroende på var i landet du bor. I nuläget har vi därför valt att inte inkludera fraktpriset i vår webbshop. Priset för frakt tillkommer alltså på en separat faktura. Slår du oss en signal kan du få besked om priset direkt. Vi jobbar för att hitta en smidig lösning, så att du får hela priset direkt i webbshopen.

Vi levererar i hela Sverige, Norge och Danmark. Bor du i närområdet (Södra Dalarna) kan vi köra ut den, annars skickas den med fraktbolag. Vill du så går det utmärkt att hämta din badtunna eller bastustuga direkt hos oss med vanlig släpvagn (vi hjälper självklart till att lasta och spänna fast den).

Badtunnor och bastustugor levereras med lastbil från Schenker. Tänk på när du köper bastustuga måste du själv sörja för att lyfta av den från lastbilen och placera den i din trädgård. Badtunna ställs av på tomtgränsen. Till exempel med en traktor som har gafflar. Kranbil kan ordnas mot extra kostnad och faktureras per timme. Mer info under länken köpvillkor. Annars kontakta oss om du har några frågor.

FRÅGOR OCH SVAR OM VÅRA BADTUNNOR

 • En badtunna i obehandlad gran ska behandlas med träolja, lasyr eller oljefärg, som tillåter träet att andas. 
 • En badtunna av värmebehandlad gran (thermowood) kräver mindre underhåll. Badtunnor tillverkade av värmebehandlad gran är mer väderbeständiga och står emot röta bättre. Själva behandlingen är en kemikaliefri och miljövänlig process. Tunnan behåller sina dimensioner och om tunnan torkat ut så får man den ändå fort tät igen.
 • Skillnaden i uppvärmningstid mellan inre eller yttre kamin är liten. Båda tar cirka 2 timmar vid nollgradig yttertemperatur att värma upp. Vi rekommenderar lock för snabbare uppvärmning, särkilt vid minusgrader.
 • Den stora skillnaden är att det blir mer plats i en tunna med yttre kamin, vilket är särskilt uppskattat om man har barn.

Samtliga badtunnor från Klappträna levereras med rostfri kamin i marinaluminuim och 2 meter rökrör med regnhatt.

 • Överdrag i PVC eller isolerande lock
 • Standardtrappa i obehandlad gran eller rund trappa i värmebehandlad gran
 • Ytvattenpump, filterpump, värmare till filterpump
 • Bubbelfunktion och LED-belysning (endast till vissa modeller)
 • Poolkemi

Badtunnan står på två tryckimpregnerade reglar och placeras med fördel på stenplattor, grus eller på ett golv. Vår minsta badtunna (170 cm) väger cirka 150 kilo (utan vatten, förstås).

Badtunna helt i trä

Ha alltid cirka 10 cm vatten i botten, så att inte tunnan torkar. Rengör badtunnan regelbundet med såpa vid byte av vatten, tänk på att inte ha vattnet i för länge vid minusgrader. 

Badtunna med plastinsats

Rengör tunnan regelbundet med rengöringsmedel. Tänk på att inte ha vatten i vid minusgrader när den inte skall användas.

Alla badtunnor

Behandla din tunna 1–2 ggr/år för att maximera livslängden. 

När du eldar så är det viktigt att vattennivån ska täcka större delen av kaminen.

Rör gärna om i vattnet för att få en jämn temperatur i hela tunnan.

Rekommenderad vattentemperatur är 38 grader.

FRÅGOR OCH SVAR OM VÅRA BASTUSTUGOR

 • En badtunna i obehandlad gran ska behandlas med träolja, lasyr eller oljefärg, som tillåter träet att andas.
 • En bastu av värmebehandlad gran (thermowood) står emot röta och är mer väderbeständig.

Vedeldad kamin är ett bra alternativ om det inte finns elanslutning.

Elkamin är ett bra alternativ på ställen där du inte får elda eller om du bara vill ha ett enklare alternativ. 

Kamin, skorsten, skyddsplåtar, lavar, dörr, fönster.

Alla våra bastustugor är färdigmonterade och klara att användas direkt. Våra ovala bastustugor kräver att du själv utför en enkel montering av taket. Detta beror på att de är för höga för att fraktas.

Vattentank, golvbrunn, extra fönster (på vissa modeller), glasdörr, bastubelysning. Kontakta oss om du har önskemål om konfigurationer utöver de som är möjliga att beställa i vår webbshop!

Lecablock, stenplattor, grusbädd, trall eller plintar. 

Behandla din bastu 1-2 ggr/år så håller den många år. Behandla gärna invändigt med bastuskydd för att hålla den fräsch samtidigt som det ger en vattenavvisande yta (produkter finns att köpa under Tillbehör i vår webbshop). 

Våra bastustugor behöver inte byggnadstillstånd utan går under friggebodar, om inte platsen kräver det av andra anledningar.

Byggnadsarean får inte överstiga 20kvm, byggnaden ska placeras minst 4,5 meter från fastighetsgräns till granne. Den får placeras närmare gränsen om grannen godkänner. Vid frågor gällande bygglov rekommenderar vi er att kontakta er kommun eftersom lokala regler kan skifta.

Tänk även på de brandskyddsregler som gäller för byggnader som är större än 10 kvadratmeter och som placeras närmare bostadshuset än fyra meter.  Kontakta din lokala sotare om du är osäker.

KONTAKTA OSS

Hitta hit

Vill du lägga en beställning? Eller har du en fråga om våra produkter?

Genom att klicka på Skicka godkänner du vår integritetspolicy.

KONTAKTA OSS

Vill du lägga en beställning? Eller har du en fråga om våra produkter?

Genom att klicka på Skicka godkänner du vår integritetspolicy.

SÖK PÅ NORDSAUNA

Svea Bank logotyp

Dela upp betalningen. Räntefritt upp till 24 månader, max 50.000 kronor. Med ränta upp till 72 månader, max 100.000 kronor. Ansök nu om kredit hos SVEA Ekonomi. Vi har även Wasa kredit räntefritt upp till 36 mån, max 100.000 kronor, kontakta oss för denna lösning.

Nordsauna
Kungsvägen 31
783 32 Säter

Öppettider butiken i Säter:
Måndag-Torsdag 08-16
Fredag 08-11.30

Nordsauna
Kungsvägen 31
783 32 Säter

Öppettider butiken i Säter:
Måndag-Torsdag 08-16
Fredag 08-11.30